От х:

Днес в x:

Полша отказва приема бежанци след атентатите в Париж

Новото правителство на Полша няма да приема мигранти по квотите, определени от ЕС без уверения за сигурността на страната след нападенията в Париж, съобщи новоизбраният министър по въпросите, свързани с ЕС, Конрад Симански, цитиран от вестник The Warsaw Voice и  ”Фокус”.

”Решенията на ЕС, които ние критикуваме, за заселването на бежанците и мигрантите из целия Съюз са част от задължаващото европейско законодателство. Изправени пред трагедията в Париж, не виждаме причини да го уважаваме“, смята Симански. ”Полша трябва да запази пълен контрол над границите си, както и над своята политика за даване на убежище“, смята той.

”Атаките в Париж означават, че трябва да направим дълбока ревизия на европейската политика. Трябва да приемаме бежанци единствено ако имаме гаранции, че са безопасни. Това е ключово условие и днес въпросителен знак е поставен до него в цяла Европа“, добави той.

Междувременно новият външен министър на Полша Витолд Вашиковски обяви, че Европа трябва ”да се отнася по друг начин с Мюсюлманското общество, живущо в Европа. То мрази континента и иска да го разруши“. Полша досега е приела около 200 сирийски християнски бежанци.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини