От х:

Днес в x:

Виртуалната реалност се нуждае от поне три години, за да се развие, счита НТС

    Шлемовете за виртуална реалност могат да се превърнат в едни от най-горещите джаджи на 2016 г., но самата технология се нуждае от още няколко години, за да стане наистина широко разпространена и популярна.

    Такова е мнението на тайванската компания НТС, която също иска да навлезе във VR бизнеса със своя Vive шлем. Но ръководството на НТС очаква, че този пазар ще стане наистина развит едва след период от три до пет години.

    "Нужно е известно време, за да достигне тази технология до широката публика", отбелязва Фил Чен от НТС по време на участието си в специализирана конференция в Пекин, където той споделя един панел заедно с Дилън Сео, съосновател на Oculus.

    "Необходимо е техниката да бъде усъвършенствана, както и да се произведе достатъчно съдържание".

    Според Чен, неговата компания НТС си остава уверена във възможностите на технологията и самият той прогнозира, че в следващите седем или осем години ще бъдат продадени поне един милиард VR устройства.

    НТС, която е известна най-вече със своите смартфони, разработва Vive в сътрудничество с геймърската компания Valve. Шлемът трябва да бъде сходен с Oculus Rift и Samsung Gear VR. HTC Vive ще се появи в ограничени количества преди края на годината, докато глобалната му премиера ще стане в началото на 2016 г.

    "Китай и Япония определено са настроени положително към виртуалната реалност и вече водим усилени разговори с множество партньори, които се занимават с анимации и гейминг", завършва Чен.

     

    Източник: kaldata.com

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини