От х:

Днес в x:

Човек на Георги Иванов купува гласове в Узунджово, Цацаров му иска имунитета

Районна прокуратура-Хасково провежда досъдебно производство за организиране купуването на гласове.

Разследването е за това, че през месец септември и първата половина на месец октомври в Хасково чрез търсене на съучастници и събиране лични данни на хора, които имат правото да гласуват на предстоящите местни избори,  е плащано  за гласовете им в полза на кандидатите за кметове на община и кметове на кметство.

От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Деян Ванчев – кандидат за кмет на с.Узунджово, издигнат от коалицията на Георги Иванов "За Хасково", е купувал гласовете.

Ванчев е предложил на един човек  сумата от 30 лева и е дал на други 5 души  по 40 лева, за да гласуват  в полза на коалицията, от която е издигнат.

Прокуратурата има данни и в края на месец септември  Ванчев е предоставил имотна облага на две лица, с целте  да я предадат на други четири лица, притежаващи активно избирателно право. Целта на врътката отново е гласове в  негова полза и за  коалицията.

Деян Ванчев е регистриран с решение на ОИК Хасково от 19 септември като кандидат за кмет на с. Узунджово, издигнат от Коалиция за Хасково. От деня на регистрацията си като кандидат за кмет Деян Ванчев се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини