От х:

Днес в x:

Патриотите застават зад униформените, искат медали за граничарите от Средец

Трябва да се стреля на месо - това е българската граница, това е свещената българска територия, която никой няма право да нарушава. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в интервю за БиТиВи, коментирайки среднощния инцидент край Средец.

Припомняме, трима гранични полицаи са засекли група от 54 нелегални имигранти близо до Средец. При опит да бъдат задържани, те са оказали съпротива. Тогава един от униформените е произвел предупредителен изстрел.Рикоширал куршум ранил един от мигрантите, който впоследствие починал.

Симеонов е категоричен, че родните гранични полицаи трябва да стрелят винаги, когато се преминава границата и техните разпореждания не се изпълняват.

Патриотът смята, че граничарите от Средец трябва да бъдат наградени с медали. Той призова БиТиВи да стартира инициатива за награждаването на полицаите от патрула. „Те са извършили това, което трябва да извършат и не са се поддали не емоцията - не са ги изтрепали всичките", аргументира предложението си Симеонов.

Той коментира, че в случая към границата ни тръгват „авантюристи на 20-30 години, въоръжени, които търсят на баницата мекото, където има социални системи - да получават помощи".

По думите му, станалото още има много сериозен отзвук в имигрантските среди и сред трафикантите. Те заобикалят страната ни и ще продължат да я заобикалят, смята Валери Симеонов.

Той посочи, че на три места в Бургаско се строи гранична стена, а най-напреднала е работата по съоръжението в Хасковска и Ямболска области и именно заради това нелегалните имигранти сега минават през гористите терени.

Националистът коментира, че ЕС прави по-скоро медийни жестове към Турция заради рисковете стотиците хиляди мигранти на нейна територия да бъдат пуснати към границите на общността. Той не смята, че темата за еврочленство на южната ни съседка е станала по-актуална.

Симеонов подчерта, че действително са нужни допълнителни средства за охрана на границата, тъй като Турция е най-близо разположена да конфликтните зони в Ирак и Сирия.

Междувременно, в своя позиция ВМРО заяви, че българските гранични власти трябва да действат без компромиси, когато отбраняват страната ни и европейската граница. От партията призовават за солидарност с полицията и униформените служители, които охраняват страната ни.

Националистите са категорични, че българското общество трябва да подкрепи служителите на МВР, а не да им се внушава вина.

От партията напомнят, че няма по-ценно от човешкия живот, но по целия свят неподчинението на полицейските разпореждания означава риск за живота и това е избор, който всеки сам взема.

Те отбелязват, че случаят със застреляния афганистански имигрант край Средец е първи по рода си, но едва ли ще е последен. Патриотите смятат, че причината за случилото се е неадекватна европейска политика, наложена от Брюксел, която насърчава имигрантите.

Партията припомня, че от години предупреждава за опасностите от нелегалната имиграция, която често се крие зад бежанските проблеми. Според патриотите в момента се наблюдава само имитация на армейски части, а не реално изпращане на границата.

ВМРО иска отговор на въпроса къде наистина е армията и къде са обещаните 1000 военнослужещи на границата. Те са категорични, че армията трябва да бъде изпратена на границата, за да бъде защитена страната ни, както и европейската сигурност.

Патриотите призовават правителството да преосмисли позицията си за подкрепа на турската политика по бежанския въпрос. Очевидно е, че Република Турция системно допуска към България групи от опасни мигранти, смятат още от ВМРО.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини