От х:

Днес в x:

Ало - измамниците Албенко и Борислав остават окончателно в ареста

Окръжен съд Пловдив потвърди взетата от Първомайския районен съд мярка за неотклонение “Задържане под стража“, взета по отношение на Албенко Методиев и Борислав Димитров, съобщиха от съда.

Първоначално беше съобщено, че само Борислав ще обжалва решението, жалба беше внесена и от адвокат Капка Гергинова за подзащитния ѝ Албенко Методиев.

Съдът намери, че Районен съд – Първомай правилно е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

Срещу тях е повдигнато обвинение, затова че на 8 септември 2015 г. в гр. Първомай с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага, са възбудили и поддържали заблуждение у Елена Ангелова и с това  са причинили на Ангел Янков. имотна вреда в размер на 268 000 евро и 18 000 долара, като измамата е в особено големи размери и е извършена от двете лица, сговорили се предварително. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянието, в което са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият и да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване – потвърди и адвокат Красимир Елдъров, защитник на Борислав.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини