От х:

Днес в x:

Четирима арестувани за телефoнни измами в Пловдивско

В Пловдив се проведе специализирана операция против телефонните измами. С прокурорско постановление за 72 часа в ареста са задържани четирима, съобщиха от прокуратурата.

И четиримата са с обвинение за измама, при която деецът се е представял за длъжностно лице, за единият от тях е обвинение в измама при опасен опасен рецидив. Двама от задържаните са съдени за идентично престъпление в минали години.

В сряда непознато лице е позвънило на домашния телефон на 78-годишна жена от Пловдив. С преправен глас мъжът се представил за нейната внучка, която спешно се нуждаела от лекарство за облекчаване на болки в корема. Мъжът предал слушалката на свой съучастник, който съобщил на възрастната жена, че е лекар и са нужни 8 000 лева за лечението на болестта на внучката. Пенсионерката съобщила, че разполага само с 1000 лева. "Докторът" поискал да ги хвърли след няколко минути от терасата на жилището си, а той ще мине да ги вземе. Възрастната жена погледнала през балкона, но нe видяла лице, което да вземе парите. Слязла на входа, където е срещнала нейна съседка и посъветвала да се прибере вкъщи.

Установено е, че извършителите сменяли често мобилните си телефони, а част от тях счупили и изхвърлили в кладенец. Проверява се съпричастността на лицата към още две телефонни измами, извършени през миналата седмица в областта. В понеделник прокуратурата ще поиска постоянен арест, съобщава БГНЕС.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини