От х:

Днес в x:

Лекар от "Св. Марина" загина в катастрофа пред болницата

Лекар от варненската болница "Св. Марина" е починал, след като е бил ударен от автомобил пред лечебното заведение. От болницата съобщиха, че инцидентът е станал в 7.45 часа пред входа ѝ. От МВР потвърдиха за катастрофата, като обясниха, че лек автомобил е блъснал пешеходец, без да съобщят подробности за обстоятелствата около катастрофата.

По информация на БНР починалият е 62-годишен нефролог в болницата. 20-годишният варненец, шофирал автомобила, е с леки контузии, като казва, че не помни нищо от излизането от дома си до момента на инцидента.

След инцидента от УМБАЛ "Св. Марина" разпространиха до медиите декларация на ръководството и служителите, които призовават за незабавни мерки по осигуряване на безопасността на медицинския персонал, пациентите и на всички граждани.

От болницата казват, че на последната сесия на общинската комисия по безопасност преди дни представители на УМБАЛ "Св. Марина" са представили документация във връзка със сериозната опасност пред входа на лечебното заведение.

"Надяваме се, че след поредния инцидент ще бъдат взети незабавни мерки от страна на компетентните органи и институции, с които ще се гарантира безопасността на всички граждани, нуждаещи се от високотехнологична медицинска помощ, а именно да се осигури нормален достъп до УМБАЛ "Св. Марина" за служителите, студентите, пациентите и техните придружители", се казва в позицията.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини