От х:

Днес в x:

Неизвестен от ГЕРБ натискал кандидат-кметица от БЗНС

    Кандидат-кметицата, издигната за село Крум от БЗНС Дима Георгиева се оплака, че член на Общинското ръководство на ГЕРБ в Димитровград я притиска чрез заплахи, свързани с бизнеса и семейството й. Обажданията били по телефона, а думите - “Оттук нататък ще те гледаме под лупа“. Телефонният терор бил наложен, по думите на 33-годишната кандидатка за кабинет в кметството на Крум, още щом станало ясно, че тя ще участва във вота на есен.

    Подробностите бяха разяснени на нарочно свикана пресконференция, на която освен Георгиева, присъства и общинският съветник от БЗНС Леко Леков, както и Стефан Димитров, който категорично подчерта, че присъства като представител на Коалиция “Да за Димитровград“, която също застава зад кандидатурата на Георгиева.

    Младата кандидатка за селски управник разказа, че от години със семейството й имат малък бизнес в Крум и държат един от трите хранителни магазини там. По думите на Георгиева, която е председател на местната земеделска дружба в селото, натискът към фамилния бизнес се отприщил от известно време и магазинчето й било подложено на непрекъснати проверки от Агенцията по храните. Повечето сигнали били изпратени анонимно в интернет платформата на контролната агенция. От началото на годината досега 7 са инспекциите в обекта й и това било твърде съмнително предвид, че другите магазини в селото не били подлагани на подобен инспекторски тараш.

    Разкриването на името на човека с предупреждението по телефона обаче беше отказано пред медиите. Стефан Димитров обясни спестената информация с факта, че в момента от Коалицията подготвят сигнал до прокуратурата.

    Кандидатката за кметския стол облаче използва възможността, за да нахвърли няколко точки от предизборната си платформа, сред които възстановяването на някогашния футболен отбор, ремонт и нови тротоари, детски площадки и асфалтиране на улиците. Откъде ще дойдат парите за всичко това обаче кандидатът за кмет на Крум тепърва щял да обмисля.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини