От х:

Днес в x:

На плаж с касова бележка от идната седмица

От 21-ви юли всеки посетител на басейн или друго място за плаж с пропусквателен режим, трябва да си иска касова бележка, защото издаването й е задължително за собственика/концесионера на обекта. Досега издаваните билети за плаж стават невалидни ако не са придружени с фискален бон. Билетът дори може да отпадне, но касовата бележка-не.

Нововъведението не засяга само предлагащите плаж, с касов апарат от 21.07 трябва да се оборудват всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги. Апаратът трябва да е регистриран в НАП и свързан онлайн с базата данни на Приходната агенция за следене в реално време на оборота на „заведението“. От следващият вторник касовите бележки ще са задължителни при продажбата, например, на билети за посещение на музей, спортни събития, концерти, кино и др. Това гласят промените в Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

Изключения от новото правило са продажбата на билети, абонаментни карти за превоз на пътници, както и при продажбата на билети, фишове, талони за участие в хазартни игри. Тези билети за транспорт или участие в хазартни игри обаче трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини