От х:

Днес в x:

Стамболово почита Ботев с рецитал на творбите му

Празникът започна с поднасяне на венци и цветя

За разлика от помпозните градски слова и надутите презентации за живота на Христо Ботев, в Стамболовско избраха да почетат поета-революционер по простичък, но достоен начин-с рецитал на стиховете му. Децата от едноименното ОУ в с. Долно Ботево показаха поета от онази му страна, която го направи безсмъртен за българите през вековете - неговото слово. В рецитацията се включиха повечето възпитаници на училището, а други пресътвориха дейността на революционера в театрални сценки или пяха възрожденски песни. Творчеството на Ботев оживя пред бивши и настоящи възпитаници на училището, родители и мнозинството от жителите на селото. Всички заедно поднесоха венци и цветя пред паметника на героя. После склониха глава в едноминутно мълчание.

На този паметен ден четвъртокласниците получиха своите удостоверения за успешно завършен начален етап. Най-активните ученици и отличници получиха грамоти и книги със стиховете на Ботев.

Директорът на училището Петя Гаджева пък призова възпитаниците си и техните родители да не забравят Христо Ботев и да бъдат достойни заимето му и за училището чийто патрон е той.


Г.Христов

...и едноминутно мълчание в памет на героя
После продължи с рецитал на стиховете му

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    56
    568
    2 0
    23:32, 2 юни 2015
    Браво!!!!!
  • 2
    Са
    Савова
    0 0
    09:54, 3 юни 2015
    Браво.Продължавайте в същия дух.И се гордейте с вашето училище
  • 3
    Въ
    въпрос на възможности
    2 0
    10:15, 3 юни 2015
    празнуването е въпрос на възможности и отношение,кой каквото може това прави,а иначе Ботев заслужава всякакъв тип почит,не смятате ли
  • 4
    За
    защо така
    1 0
    13:42, 3 юни 2015
    хасково и стамболово: Нерде Ямбол, нерде Стамбол,който се сетил -хубаво,който не се е сетил-здраве да е
Последни новини