От х:

Днес в x:

4 °C

Иглев иска глоби за Енергото заради мартенското бедствие

Народният представител от Хасково, депутат в Парламентарната група на БДЦ Борислав Иглев поиска санкция за електроразпределителното дружество ЕВН заради едноседмичното прекъсване на електроснабдяването в Хасковска област в началото на март.

По време на снежното бедствие, което връхлетя преди два месеца част от областта, като най-сериозно бяха засегнати Ивайловградско и община Минерални бани, на тъмно и студено в продължение на близо 10 дни останаха хората много населени места.

По време на днешния парламентарния контрол депутатът е отправил въпроси към министъра на енергетиката Теменужка Петкова дали ще бъдат наложени санкции на ЕРП-то и ще бъде ли направена проверка за причините, довели до спирането на тока за дълъг период от време. Това съобщи пиарът на Борислав Иглев.

На въпросите на народният представител министърката е отговорила уклончиво и от нейния отговор не става ясно дали и какви санкции ще бъдат наложени на ЕВН.

Тя е заявила, че създалата се ситуация е вследствие неблагоприятните климатични условия, както и че ЕРП-то е изпратило свои аварийни екипи да отстранят проблема. Според министър Петкова реакцията на държавата е била бърза и навременна.

Борислав Иглев обаче е категоричен, че правата на потребителите трябва да се защитят, защото проблемът по време на бедствието в Хасковско е бил сериозен. В разпратено до медиите съобщение той заявява, че да се винят климатичните условия е несъстоятелно. Иглев отбелязва и че високите цени на тока предполагат и високо качество на услугата.

„В критични моменти ЕРП-тата трябва да имат резервен вариант, който да използват, за да не остават хората без електричество. След като очевидно ситуацията не показва наличието на такъв, трябва да има санкции, за да не се повтаря неприятният случай отново”, категоричен е народният представител от Хасково.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ре
  РЕАЛИСТКА
  6 -1
  17:16, 26 май 2015
  Браво! Разумен въпрос е повдигнал г-н иглев! И доводите,с които подкрепя всичко това,са повече от добри! Когато фактите говорят,и боговете мълчат!

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини