От х:

Днес в x:

Цигарени митничари и ексшеф сред уволнените в Свиленград

Митничари, разпитвани по цигарената афера от миналия месец, при която беше разкрит канал за незаконно прехвърляне у нас на тирове цигари от Турция през МП “Капитан Андреево“, действащи началник-смени, както и ексшеф на Митница Свиленград са сред тези, за които има заповеди за съкращение. Една част от хората вече си получиха заповедите още вчера, и то лично от шефа на Агенцията Ваньо Танов. Друга част бяха оставени за днес.

Според официалната информация от ПР-отдела на агенцията, заповеди има за 21 митничари. По неофициална обаче са подготвени още четири, но те не могат да бъдат връчени в момента ,защото са за Димитър Ковачев, Юри Грудев, Христо Палазов и Красимир Добрев, които са в следствения арест на Пловдив заради цигарената афера миналия месец.

Със сигурност от митническото звено в Свиленград си отиват обаче ексначалниците на пункта „ Капитан Андреево“ Александрина Христова-Петрова и Красимир Костадинов, заемал поста допреди месец и действащи титуляри на смени - Петър Гроздев и Стойчо Курдов. Сред най-фрапиращите случаи на съкращение обаче е това на

временно изпълняващият от началото на миналата година до лятото длъжността началник на Митница Свиленград Валери Стайков. Спецът от наркоотдела е награждаван със златна значка от Агенцията за работата си и е сред служителите във ведомството с най-добри годишни резултати.

Стайков обаче беше уволнен, въпреки че се яви на конкурс за титуляр в края на миналото лято и стигна до последния му етап, като единствено допуснат кандидат. Тогава обаче конкурсът беше спрян от служебния финансов министър Порожанов с мотив, че има нередности по процедурата. Какви обаче така и не стана ясно.

haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини