От х:

Днес в x:

Ето го новото спортно SUV на Great Wall

По време на започналия от днес, 20 април, автосалон в Шанхай, китайската марка Great Wall, чиито автомобили се сглобяват и у нас, представи новото си спортно SUV. Моделът се нарича Haval H6 Coupe и е базиран на концепцията Haval Coupe C, показана за пръв път миналото лято в Москва. Новият кросоувър се явява спортна модификация на стандартния H6, който се сглобява и във фабриката на Litex Motors у нас.

През април 2013-а от Great Wall ребрандираха автомобилите си с повишена проходимост. Новият премиум бранд получи името Haval, като първоначално тази марка беше предназначена само за вътрешния пазар. Постепенно SUV-та с емблема Haval започнаха да се продават и на други пазари. У нас обаче високопроходимите автомобили ще запазят марката Great Wall.

Китайците все още не разкриват дали новото спортно SUV ще се продава извън пределите на Поднебесната държава. Автомобилът впечатлява със синята емблема Haval (до този момент беше червена). Ефектният външен вид пък е разработен от бившия дизайнер на Mercedes-Benz Андреас Дойфел, който преди това прави второто поколение на ML, както и най-големия щутгартски всъдеход GL.

От компанията заявяват, че от сега нататък синьото лого ще е за моделите, в които акцентът пада върху техническата авангардност, спортен уклон и са насочени към младите купувачи. С червената емблема ще са снабдени модификациите, които са по-разкошни, комфортни и многофункционални, и са предназначени най-вече за семейни хора. В дилърските центрове ще бъдат обособени червени и сини зони.

Освен, че визията на H6 е доста по-модерна и спортна, още нещо любопитно е, че конструкторът е успял да снижи още повече центъра на тежестта. На този етап Haval H6 Coupe ще се оборудва само с един двигател. Моторът е бензинов двулитров четирицилиндов с турбо, а мощността му е 197 конски сили. Агрегатът работи съвместно с шестстепенна скоростна кутия  DCT. Цената на H6 Coupe ще е под 20 000 евро.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини