От х:

Днес в x:

Григор Димитров размаза шампиона на Монте Карло

Григор Димитров смачка шампиона на ултрапрестижния турнир Мастърс в Монте Карло с награден фонд 3 млн 800 хил евро и продължава триумфалния си поход в Княжеството. Преди броени минути Гришо унижи №9 в световната ранглиста и миналогодишен победител тук Станислас Вавринка от Швейцария с категоричното 6:1 6:2, и си проправи път до ¼ финалите. Мачът, за който се предвиждаше, че ще е много оспорван предвид негативната статистика от директните сблъсъци между двамата, продължи само 55 минути преди българинът да вдигне триумфално ръце.


Григор поведе шеметно с 4:0 в откриващия сет и след като мина през един маратонски гейм , в който отрази 4 възможности за пробив, поведе с 5:1. Вавринка сякаш не повярва, че може да вземе още нещо от този сет и го предаде с нов пробив-6:1 след само 27 минути игра. Очевидно раздразнен, че даже не успя да изпоти фланелката си, Григор натисна от самото начало на втория сет. Българинът се добра до три шанса за брейк в 4-я гейм и реализира последния след нова грешка на разколебания шампион. До края на мача Гришо отпусна на Стан дъ Ман/Стан Мъжът/ само още един гейм и затвори сета с 6:2, а мача с 2:0 сета.

В следващия кръг Димитров чака своя идол Роджър Федерер, от когото досега има само загуби, при това разгроми - без спечелен сет. Бавният клей на Монте Карло обаче, е може би най-неудобната настилка на швейцарския Маестро, а пък от друга страна е една от най-комфортните на Гришо, който вече има два четвърт-финала тук. Днес Федерер играе с французина Гаел Монфис, на когото води с 8:3 победи в директните сблъсъци.

Благодарение на тази победа Григор Димитров си гарантира 78,820 евро от наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста. Все още обаче връщането в топ 10 е далеч.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини