От х:

Днес в x:

След знакова победа: Григор на крачка от мач с идола си в Монте Карло

Григор взе още един скалп

Българската първа ракета Григор Димитров е само на крачка от среща с вечния си идол Роджър Федерер на 1/4-финалите от турнира от сериите Мастърс в Монте Карло. Мечтаният сблъсък се приближи с още една стъпка, след безапелационна победа на хасковлията над първата италианска ракета Фабио Фонини. Успехът, при това бе толкова категоричен, че скорошния терминатор на Краля на клея, Рафаел Надал, сега нямаше възможност да направи нищо, въпреки че отново се играеше на клей. Гришо затвори сетовете с 6:3 и 6:4 с по-един пробив в двете части и уверено отразени 5 шанса за загуба на своето подаване. Това е втора поредна победа за Димитров в Княжеството, а в опит да си осигури бленувания сблъсък с швейцарския Маестро Федерер, Гришо трябва да преодолее и сънародника му Станислас Вавринка. Задачата обаче не е никак лека-Вавринка е действащият шампион в Монако и има положителен баланс от директните сблъсъци с нашето момче-2 победи от 3 мача. Двубоят ще е утре от 11.30 часа. За капак същия ден Димитров излиза на двойки с партньора си Макс Мирни от Беларус срещу вечните №1 при тандемите, близнаците Боб и Майк Браян.
Ако всичко мине благополучно за Гришо, мачът с Федерер трябва да е в петък, а победителя от тях почти сигурно получава невероятен шанс за финал, предвид факта че другите корави клей играчи Джокович и Надал са в противоположния поток.

Победата над Фонини е първи успех на Григор над играч от Топ 30 от началото на август миналата година, когато се наложи над Кевин Андерсън в Торонто, а тогава южноафриканецът заемаше №21 в световната ранглиста.

Това е и първия път от вече 4 турнира в които Гришо печели два мача подред и показва влизане във форма. Причината може да е в присъствието на баща му, хасковския треньор Митко Господинов, в Монако. Той изненадващо замества в треньорската ложа досегашния наставник на Григор Роджър Рашийд.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини