От х:

Днес в x:

9 °C

Климент отгледа риби на сухо

Рибите на Климент-Иляйда и Станислава станаха плувни шампиони на България от град без плувен басейн

Хасковското ОУ „Климент Охридски“ се специализира да вади шампиони дори и в сфери, които не са му присъщи. Дни след като възпитаниците на школото станаха № 1 в цялата област на математическото състезание Кенгуру, сега учениците му заслужиха шампионски приз по плуване и то в град в който няма нито един обществен басейн. Със само една тренировка на седмица/ на комплекс България в Минерални бани/ климентовките Станислава Милушева и Иляйда Кадир биха над 80 плувци от цялата страна на турнир по плуване в Стара Загора под надслов „Децата спасяват“. 6-класничките са били 1-ва и 2-ра в дисциплините кроул и бруст. Както подсказва името на турнира е имало и упражнението по вадене на удавник и оказване на първа помощ, където рибките на Климент отново са се проявили блестящо. Хасковските спасителки на плажа са изгрели на националното състезание на БЧК, който по традиция менажира всички курсове за спасители в страната. Девойките засега нямат идея да последват съдбата на Памела Андерсън и плуват само за кеф в спортния клуб към училището, което от 9 години учи възпитаниците си на основни и напреднали плувни умения. Това е един от поредните полезно-приятни занимания в Климент наред със ски училища, лекоатлетически, танцови и баскетболни занимания.

Към развиващите тялото, сред победителите на Климент се прибавиха и развиващите ума. Петър Ангелов от 6 А клас на „Климент“ спечели национален турнир по Английски език, който е част от престижно езиково международно мероприятие под името Хипо 2. То се провежда в редица възрастови групи като специално в тази, 12-13 години, Петър е единственият български победител с право да участва на международния кръг в Италия на 9-10-ти май. Знанията си в езика на Шекспир момчето шлифова само в училище, похвали го преподавателката му Снежана Коюмджиева. В акт на справедливост Петър добави, че учи езика от детската градина, като учителките му в забавачката и училището явно са били повече от достатъчни, та не се е налагало да плаща и час за частни уроци. Въпреки че нивото на на Хипо е било като на горен клас в езиково училище-слушане с разбиране, четене с разбиране и накрая съчинение, естествено с разбиране. Впечатляващото е, че хлапакът освен чужди езици разбира вече и своите интереси и бъдеще. Желае бързичко да завърши Езикова гимназия и после бързичко да потърси реализация, разбира се в чужбина.

Г.Христов

Полиглотът Петър Ангелов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини