От х:

Днес в x:

Златко Латев показва "Нашенци" в Нова Загора

Изложбата „Нашенци“ на хасковският фотограф Златко Латев гостува в галерия „Руси Карабиберов” в Нова Загора. Градът е 12-тия, в който изложбата гостува след откриването си.

Майсторът зад обектива показва 27 черно-бели репортажни портрета, направени в Родопите през последните 7 години. Латев е част от официалния афиш на галерията за 2015 година. За последните три години той показва работите си на новозагорци за втори път. В предходната Златко Латев подреди пейзажи от любимата му Родопа планина.

Авторът работи върху продължението на портретния цикъл „ Нашенци“. Хасковлията обаче ще участва в проекта съвместно с колегата си Кольо Пейчев от Стара Загора. Фотограф-художникът е сред доайените на фотографията в града на липите. Догодина Пейчев навършва 80 години и съвместната им изложба със Златко Латев всъщност ще отбележи годишнината.

Макар че старозагорецът е популярен с макроснимките си на цветя, в съвместния проект с хасковския си колега и приятел двамата ще покажат портрети. Златко Латев репортажни, а Пейчев  студийни. Засега е планирано промоцията на изложбата да бъде в Казанлък.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини