От х:

Днес в x:

Танев сезирал ДАНС заради ”изчезнали” морски имоти на МОН

Министърът на образованието Тодор Танев обяви, че част от имотите, в които учениците ходят на лагери и зелени училища, "са изчезнали".
Вчера стана ясно, че Танев е поискал проверка от ДАНС и прокуратурата заради съмнения за финансови злоупотреби в някои дирекции и агенции към Министерството на образованието и науката (МОН).

Днес той обясни, че се е обърнал към ДАНС заради нарушения, като едни от най-фрапиращите са в регистъра на дружеството „Ученически отдих", предаде Дарик. Все още се очакват одитите от финансовите експерти на министерството, но по думите му има липсващи от документацията на МОН имоти по Черноморието.

„Има нещо в регистъра на „Ученически отдих", там има някои изчезнали имоти и загуби на дял от министерството. Тези имоти са главно на първа линия. Предполагам, че на Равда, Лозенец, има чак и в Шабла", уточни министърът.

По отношение на Центъра за интеграция Танев коментира, че има „странни неща" - конференции, които струват повече и той е длъжен да провери къде отиват парите.

Одитите в заподозрените в нарушение дирекции и агенции продължават.

„Поръчал съм одити, за да бъда сигурен в това какво се е правило, за да не станат грешки. Всеки ръководител, който има някакво чувство за реализъм и за отговорност, би следвало да тръгне от там. Безотговорно е да не се тръгне от одитите. Ако трябва, ще говорим и с други служби, ДАНС не е единствената, но съм говорил с новото ръководство на ДАНС. Проверка в момента няма", допълни той.

При откриване на конференцията "Образование за бъдещето" днес Танев подчерта, че МОН изработва най-радикалния проект за реформа от приемането на Закона за народното просвещение през 1892 г. Това се изразява в идеята за въвеждане на 4-степенната образователна система.

"Аз ще я декларирам, каквото и да коства на моя екип", увери министърът.

Вчера той коментира, че ще има промяна в учебниците, тъй като много от тях не са актуални и в тях има грешки.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини