От х:

Днес в x:

Ескимоски народ предупреждава НАСА за изместването на земната ос

Инуитите са номадски народ, който живее в иглута през зимата и строи палатки през по-топлите месеци. Преди са били известни като ескимоси. Говорят на смесица от диалекти и разчитат на лова за прехраната си. Ловуват основно морски бозайници и арктически зайци. Диетата им се състои от сурово месо, а кожата на животните изплозват за направата на дрехи, палатки и за гориво.

Инуитите са хора обитаващи арктическите региони на Канада, САЩ и Гренландия и които през целия си живот са зависели от точните прогнози за времето. Сега те предупреждават НАСА и света, че глобалното затопляне не е причина за екстремното време и земетресенията напоследък.

Според тях земната ос се е изместила или както те се изразяват "небето се е променило".

Старейшините им твърдят, че слънцето вече не изгрява от същата позиция, както преди, разполагат с дневна светлина по-дълго и се затопля по-бързо от преди.

Звездите, слънцето и луната също са се променили, оказвайки влияние на температурите на Земята, дори на начина, по който духат ветровете, твърдят инуитите. Всичко това прави предсказването на времето трудна задача.

Изданието Naturalnews припомня, че вследствие на земетресението с магнитут 8,9 по Рихтер в Япония, основният остров се е преместил 2,4 метра, а земната ос също се е изместила с почти 10 сантиметра.

Астрономите са единодушни, че не е имало промяна в оста на въртене на Земята, но е в ход незабележима смяна на магнитните полюси през последните 10 години. Северният полюс се е измествал с 10 см на година през последния век. Екип от Университета в Тексас е установил, че през 2005 г., северният магнитен полюс започва да променя посоката си на изток. Те са регистрирали изместване от 1,2 метра между 2005 и 2013 г. Според учените изместването се дължи на климатичните промени, предизвикани от глобалното затопляне.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини