От х:

Днес в x:

Обучават 30 млади предприемачи как да стартират бизнес

Лазар Тодоров, ученика от ПГИ в Смолян и зам.-областният управител Зарко Маринов

30 предприемачи от цялата страна се обучават в Смолян по европейски проект. В областния град беше представена „Открита лаборатория“ на тема „Стартиране на собствен бизнес“. Млади висшисти се обучават от представители на Стопанската камара в Смолян.

Председателят на Стопанската камара Иво Царев съобщи, че  млади висшисти са подготвили 10 бизнес плана, като двама от тях ще бъдат класирани и ще продължат работата си още шест месеца. Техните проекти ще бъдат финансирани от СиБанк. Стопанската камара ще кандидатства по проект за създаване на Регионален гаранционен фонд, който да поема гаранциите пред банки за стартиране на бизнес от млади предприемачи с креативни планове и идеи.

Форумът е организиран по проект TRIGGER “Транснационална инициатива за подпомагане на завършилите висши учебни заведения и предприемачество”, който се осъществява с подкрепата на Програмата за европейско териториално сътрудничество “Гърция- България 2007-2013”. Водещ партньор по нея е Министерството на Македония и Тракия, а Българската стопанска камара е един от четирите му български партньори.  

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини