От х:

Днес в x:

9 °C

Фермата с 6-те крака с ново генетично чудо

Теленцето с 6 крака направи прочута фермата на Драгомир Драгов

Симеоновградска ферма, крава от която се прочу като доби теле с 6 крака през 2012-та година, отново изуми хора от региона и ветеринари след като регистрира ново генетично чудо. Завчера многодетната крава Тонка добила три телета наведнъж. Това е изключително рядко явление при кравите, които обикновено раждат само по едно теленце. В 2% от случаите раждат по две, а само в 0.05 % имат по три рожби. В 90 % от случаите обаче другите не оцеляват. Сега обаче малките се чувстват добре, вече са се изправили, бозаят и въобще показват всички признаци на нормално развитие. Рожбите са 2 мъжки и 1 женско, само по себе си също рядка комбинация. Многодетната им майка била купена за разплод преди няколко месеца от село Манолско Конаре Пловдивско.

Любопитното е че това се случва във фермата на симеоновградчанина Драгомир Драгов, който гледа животни от повече от 10 години. За този период всичко било нормално, но на 7-ми юни 2012-та година една от кравите на Драго родила теленце със 6 крака. Единият паднал веднага след раждането, но другият бил добре оформен и се запазил. Той излизал от бута, бил с дължина 30 сантиметра, с копитце и нокът. Но именно допълнителния крак спънал фатално хайванчето, което така и не могло да се изправи, дори за да бозае. Нормално телетата стават на крака на 40-тата минута, обясниха ветеринари. Мозъкът на животинките обаче не бил настроен да координира повече от 4 крака. За да не се мъчи я заклали. Оттогава обаче съселяните го кодошат за "фермата с 6-те крака" и чакат нови чудеса от нея. Дочакаха ги. 

Генни изследвания в българските ферми не се правят. Във фермата на Драго, както и в повечето в страната, не се отглеждат чистокръвни говеда, а такива от смесен произход. Породата обаче едва ли е причината за аномалията, смятат животинските лекари. Както и при хората, такива неща „се случвали“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021

Случаен виц

Последни новини