От х:

Днес в x:

8 °C

Кмет награди куче-адаш, кон скочи в талига

Лисков вдигна петица за името си, после награди най-малкия участник

Куче от най-малката порода в света – едногодишно чихуахуа спечели наградата на киноложката изложба на днешния пролетен празник в Харманли. Неоспоримото предимство на дребосъка пред конкуренцията се оказа името му. Мъникът бе гушнат от собственика си – 4-годишния Алекс Йорданов, наредил се заедно с останалите претенденти пред журито.

“Я кажи как се казва кучето?”, провикна се от масата на журито Донко Трендафилов.

“Мишо”, отвърна Алекс.

“А на кого е кръстено?”

“На кмета”, отвърна чистосърдечно малкият. Кметът на Харманли Михаил Лисков прие с усмивка откровението на най-малкия участник с неговото най-малко куче. И вдигна табелка с петица, най-високата оценка.

“Миналата година имаше куче Бойко. Тогава кметът показа единица. Щото нямаше табелка с нула”, обясни Донко Трендафилов по микрофона.

Така кучето с кметското име се превърна в безапелационен победител в киноложката изложба, която, по обяснението на Донко Трендафилов, “не е за кино, а за кучета”.

Тя бе само прелюдия към последвалите атрактивни дисциплини – надпревара за най-нагизден кон, после надбягване с двуколки, а накрая – езда.

Повечето от състезателите бяха мургави обитатели на циганската махала в Харманли. Надпреварата с двуколки бе малко условна, тъй като всъщност имаше само една двуколка. Останалите бяха четириколки, по-просто казано – най-обикновени каруци. Собствениците на някои от тях ги бяха овързали с въжета, за да не се разпадне ППС-то по време на препускането по трасето.

Още на втората обиколка за малко да стане сериозен сакатлък, след като амбициозен кочияш засече конкурента си и конят на последния буквално скочи в талигата му. За щастие животното не си бе счупило нищо, след кратко окопитване отново се включи в надпреварата и дори спечели първото място.

За съжаление, тази година харманлийци не бяха предвидили една традиционна за предишни купони атракция – най-бързо крадене на дърва. В тази надпревара сръчни екипажи на цигански талиги трябваше за време да натоварят каруците с определено количество метровки, да ги откарат на известно разстояние и да разтоварят. Демонстираната екипност и ловкост в предишни години наистина въодушевяваше публиката. А и наградата си я биваше – самите дърва.

Тази година обаче атракцията не беше в програмата. “Заради вестниците”, обясни Донко Трендафилов. “Бяха написали “Цигани крадат дърва, кметът ръкопляска”. И кметът рече повече да го правим”.

Тодор Кръшков

Алекс с кучето Мишо
Инцидент, койта за малко не осакати единия от конете
Конят обаче се изправи на крака и спечели състезанието
Сред по-малките четириноги имаше некои недоразумения

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини