От х:

Днес в x:

Поет от Абу Даби реди рими в Свиленградски конкурс

Статуетката, която поетите искат от Свиленград

От конкурс с регионално и национално реноме, свиленградският поетичен форум „Жената любима и майка” малко по малко се превръща в международен. Явно отеснели границите за поетичното слово, тазгодишното юбилейно издание се радва на текстове „долетели“ чак от Абу Даби и щата Калифорния.

Стихоплетците от Абу Даби и САЩ са българин, който от дълги години живеят зад граница. Те са сред 246-те автора, изпратели свои произведения в конкурса. Пълнолетните участниците в поетичната надпревара са 190. Те са предоставили за оценка общо 427 творби. В надпреварата участват 56 деца и младежи с общо 74 стихотворения, съобщиха от общината.

Юбилейното му издание се провежда под патронажа на Министерството на културата, както и по традиция под патронажа на съпругата на кмета Елена Мнолова. Председател на журито е Боян Ангелов, оглавил Съюза на писателите след кончината на Николай Петев, който дълги години журираше в Свиленград. Членове са Христо Ганов, секретар на СБП и поетът Ивайло Балабанов.

По повод десетата годишнина на поетичния конкурс организаторите – Община Свиленград, НЧ „Просвета 1870” и Съюзът на българските писатели, предвиждат издаването на стихосбирка с творби на всички лауреати досега.

Церемонията по награждаването ще е на 20 март в съвсем подобаващата романтична обстановка за поетичен форум, която дава зала в шато.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини