От х:

Днес в x:

7 натрошени в катастрофа с мерцедеси и тир до Горски извор

    В тира се смазаха две коли


    7 души са тежко ранени в брутална катастрофа на Е-80 до Горски извор, станала малко след 15.30 часа днес. При опит за двойно изпреварване два мерцедеса се удрят помежду си и в задминавания от тях тир, който се завъртял напречно на пътя, а двата леки автомобила се удрят още веднъж фронтално в каросерията му. Всички коли са се движели в хасковско направление.

    От смачканите ламарини са изкарани 5-ма младежи и девойки по на 18-20 години и двама сръбски граждани на 58 и 30. Всички са откарани в хасковската болница, някои от тях в много тежко състояние. Повече от час три спасителни екипа на пожарната рязаха ламарини, за да изкарат младичката водачка на българския мерцедес. Влезлият в купето двигател бе заклещил краката й. Наложи се колата да бъде повдигана от Пътна помощ, докато огнеборците режат метала, а спешните медицински екипи държат банки с физиологичен разтвор, за да поддържат жизнените функции на девойката. Освен солидна кръвозагуба, момичето бе и в тежък травматичен шок.
    Вследствие на застаналия напречно на пътя тир и разпилените на десетки метри автомобилни части, пътят бе затворен в двете посоки. Над 5-километрова опашка от леки и товарни автомобили чака от часове платното да бъде освободено. Полицейски патрулки отбиват движението по обходни маршрути.

    Бруталната катастрофа бе шокирала и много от пътуващите, като някои от тях станали непосредствени очевидци на месомелачката. Според асеновградчаните Петко и Вълка Пашкулови, причината за инцидента било изпреварване, предприето от непосредствено движещите се пред тях два черни мерцедеса. Първият бил с кърджалийска регистрация и впоследствие станало ясно, че в него са пътували 4 девойки и едно момче. Колата тръгнала да изпреварва тир с пловдивска регистрация, но „май без да даде мигач“. В този момент обаче отзад тръгнал да задминава и сръбски мерцедес, управляван от 58-годишния Воислав. Очевидно сърбинът е бил набрал повечко, защото за секунди наближил кърджалийци и ги ударил в задната част. Предната кола пък загубила контрол и се забила в задницата на тира. „За пръв път виждам такъв откат на тир, все едно подскочи“, каза потресената Вълка. Тежката машина се завъртяла около оста си, а в този момент двете леки коли се забили челно в корпуса й. После изскочили вляво от пътя.

    Петко и други пътуващи незабавно спрели и тръгнали да оказват помощ на потърпевшите. Изкарали пищящи 3 девойки и едно момче, някои от които в тежко състояние. Не успели само с водачката, която била заклещена. После извадила 58-годишния сърбин, заедно с 30-годишната му съпруга Елена. Сръбският водач бил със счупени крака. В неговата кола имало и трети човек, но той не бил пострадал.

    Към момента за състоянието на ранените се знае малко. Една девойка на 18 години е с натрошен таз. 20-годишният Омур пък е със счупени крайници. Двама са настанени в ОАИЛ съответно с гръдна контузия и черепномозъчна травма. Останалите са в неврохирургия и ортопедия. Състоянието им е стабилизирано уточниха от ръководството на хасковската болница. 21-годишната водачка е сред най-жестоко пострадалите, като предстоят изследвания за да се открият вътрешни травми.

    Е-80 засега остана затворен за часове, тепърва ще се изясняват точните причини за катастрофата.

    Г. Христов

    В която часове наред стоя 21-годишната водачка

    Момичето бе изкарано два часа след катастрофата
    Сръбският мерцедес ударил отзад българския автомобил

    Пострадала повече нашенската кола и тези, които пътували в нея
    Петко Пашкулов от Асеновград станал непосредствен очевидец на мелето
    Кабината на тира бе в нивата, корпуса му на пътя
    Десетки спасителни екипи бяха мобилизиранина мястото на инцидента
    Опашките от блокирани коли се простираха в двете посоки

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Zi
      ziggyzao
      7 -48
      18:20, 3 фев 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • St
        Stoyanov
        42 -2
        18:25, 3 фев 2015
        А къде трябва да е?
    • 2
      Бе
      Белята
      69 0
      18:22, 3 фев 2015
      Неопитен водач,весела компания, висока скорост, всичко може да стане. Младежи, не надценявайте опасностите!
    • 3
      11
      113456767
      61 0
      18:24, 3 фев 2015
      Двойна непрекъсната линия--изпреварването е забранено. Дано да са живи и здрави децата.
    • 4
      06
      065984
      63 -30
      18:24, 3 фев 2015
      аман от водачи с регистрация К! тъпа пача!
    • 5
      До
      До Средков
      1 -2
      21:24, 3 фев 2015
      Ало господинчо искам да ти кажа,че жените сме много по добри шофьори ....Така,че не говори в множествено число
    • 6
      До
      До Средков
      0 -2
      21:24, 3 фев 2015
      Ало господинчо искам да ти кажа,че жените сме много по добри шофьори ....Така,че не говори в множествено число
    • 7
      Re
      res
      16 0
      22:01, 3 фев 2015
      Има шофьори и шофьори без значение жени или мъже важно е сивото вещество как работи. Тия огледала и мигачи не напразно са ги сложили на всеки автомобил
    • 8
      Же
      жена шофьор
      0 -3
      10:56, 4 фев 2015
      Може ида не е виновна, в много от случаите излизаш да изпреварваш и някой засилен с 200 зад теб вече ти свети да побързаш, та оня отзад може и да не е могъл да спре
    • 9
      Аа
      аааааабббббб
      0 -10
      13:58, 4 фев 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 10
      Ми
      митко_1423054080
      4 -1
      14:42, 4 фев 2015
      до ''ggeo''-след като моя коментар е съдържал квалификации,какво съдържа коментара на ''аааааааааабббббббббб''? Защо е още тук това чудо на висшия интелект все още?Може би той Ви отива повече,отколкото моя ?????
      хайде със здраве
    Последни новини