От х:

Днес в x:

От днес: Бедните си вземат безплатно топло за новата година

Хасковските бедни вече могат да си купят топло за новата година

След известно забавяне най-бедните хасковлии получиха втория транш от държавната целева помощ за отопление. Втората част от нея вече трябваше да е по сметките на нуждаещите се още до средата на януари, но се получи известно забавяне, което изнерви чакащите, още повече, че ниските им доходи не позволяват сами да си набавят твърдо гориво или да плащат за друг енергиен източник. Правото на горивни помощи се регламентира или от напълно липсващи или от безумно ниски доходи, в нереалната за живеене граница от 65 лв на месец. В Хасково такива са 2744 лица.

Паникьосаните бедни вече се оплакаха, че са обречени на студ през новата година, понеже първата част от парите в размер на 130 лв, равняващи се горе долу на 1 тон дърва, вече е изразходвана за отопление през ноември и декември. Добавените извънредно 12.60 лв заради увеличената цена на тока пък не стигали за нищо, най-малко за отопление през оставащите месеци от зимния сезон - януари, февруари, март.

Запитванията на читатели придобиха характер на епидемия, но днес от хасковската дирекция „Социално подпомагане“ съобщиха добрата новина -парите за 1-вия, 2-рия и 3-ия месец на годината, в размер на 216 лв и 60 стотинки вече са приведени по сметките и от днес следобед са достъпни за теглене. Със средствата гражданите си закупуват от този енергиен източник, който решат. Най-често това са дърва и въглища.

Отпуснатата горивната помощ за Хасково е 594 783 лв. Освен това са преведени и 16 добавки за военно инвалиди в размер на 208 лв.
Начислените суми по останалите нормативни основания / Закона за интеграция на хората с увреждания и отпуснатите средства за закупуване на помощно- технически средства ще бъдат изплатени в най-кратки срокове обещават социалните.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Уу
    уууу
    4 -1
    20:14, 21 яну 2015
    Кой ви е казал, че има забавяне, като срокът е 31 януари?
Последни новини