От х:

Днес в x:

4 °C

От днес: Бедните си вземат безплатно топло за новата година

Хасковските бедни вече могат да си купят топло за новата година

След известно забавяне най-бедните хасковлии получиха втория транш от държавната целева помощ за отопление. Втората част от нея вече трябваше да е по сметките на нуждаещите се още до средата на януари, но се получи известно забавяне, което изнерви чакащите, още повече, че ниските им доходи не позволяват сами да си набавят твърдо гориво или да плащат за друг енергиен източник. Правото на горивни помощи се регламентира или от напълно липсващи или от безумно ниски доходи, в нереалната за живеене граница от 65 лв на месец. В Хасково такива са 2744 лица.

Паникьосаните бедни вече се оплакаха, че са обречени на студ през новата година, понеже първата част от парите в размер на 130 лв, равняващи се горе долу на 1 тон дърва, вече е изразходвана за отопление през ноември и декември. Добавените извънредно 12.60 лв заради увеличената цена на тока пък не стигали за нищо, най-малко за отопление през оставащите месеци от зимния сезон - януари, февруари, март.

Запитванията на читатели придобиха характер на епидемия, но днес от хасковската дирекция „Социално подпомагане“ съобщиха добрата новина -парите за 1-вия, 2-рия и 3-ия месец на годината, в размер на 216 лв и 60 стотинки вече са приведени по сметките и от днес следобед са достъпни за теглене. Със средствата гражданите си закупуват от този енергиен източник, който решат. Най-често това са дърва и въглища.

Отпуснатата горивната помощ за Хасково е 594 783 лв. Освен това са преведени и 16 добавки за военно инвалиди в размер на 208 лв.
Начислените суми по останалите нормативни основания / Закона за интеграция на хората с увреждания и отпуснатите средства за закупуване на помощно- технически средства ще бъдат изплатени в най-кратки срокове обещават социалните.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Уу
  уууу
  4 -1
  20:14, 21 яну 2015
  Кой ви е казал, че има забавяне, като срокът е 31 януари?

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини