От х:

Днес в x:

Атентаторката от Истанбул е руска гражданка

Жената, взривила се в полицейски участък в Истанбул, е руска гражданска, съобщи РБК. Името й е Диана Рамазова, а полицията не изключва по националност да е чеченка.

Името и националността й са съобщени от Министерството на вътрешните работи на Турция. По данни на правоохранителните органи жената съобщила тази информация на шофьор на такси, което взела до полицейския участък, разположен край Султанахмед – туристическият център на Истанбул, където са разположени "Синята джамия" и "Света София".

В разговора Рамазова е ползва руски думи, съобщава министерството. "Полицията предполага, че е била чеченка", пише "Интерфакс", позовавайки се на турския "Хюриет".

Според полицейски източници жената камикадзе била сред издирваните 9 души, за които преди време бе съобщено, че са били прехвърлени от чужбина в Турция за извършване на терористични атентати.

По-рано бе съобщено, че тя е влязла в полицейски участък срещу "Света София" и заявила на английски език, че портмонето й било откраднато. След това взривила бомба, която носела със себе си.

Терористичното нападение отне живота на един полицай, а отговорност за него пое турската лява групировка "Революционен народен фронт за освобождение". В изявлението си организацията заяви, че нападението е извършено заради смъртта на петнадесетгодишния Беркин Елван, който почина през март 2014 г., след като прекара девет месеца в кома. Елван беше ранен тежко по време на демонстрация срещу правителството.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини