От х:

Днес в x:

Samsung представи Galaxy Note 4 LTE-A

Samsung официално анонсира най-добрата към момента версия на фаблета си Galaxy Note 4 с поддръжка на LTE-A мрежите, която в момента осигурява скорост за предаване на данни до 300 Mbit/s (Category 6), а следващата година в някои страни тя ще достигне тавана от 450 Mbit/s (Category 9). 

Това устройство е ориентирано към южнокорейския пазар, където именно този мобилен интернет скоро ще стане достъпен за обществеността. За оценка на скоростта при Category 6 е достатъчно да се пусне изтеглянето на видеоклип с размер от 700 MB, което би трябвало да отнеме около 19 секунди. Това се постига чрез агрегацията на носещата честота в комбинация от три диапазона (20/20/20 MHz). Според версията на производителя, средната скорост в този случай е най-малко четири пъти по-голяма от достъпните за абонатите стандартни LTE-мрежи. 

Не се уточнява обаче на базата на какъв чип ще работи смартфона. Чипа отсъства дори и в списъка с характеристиките на официалния сайт. Според някои предположения, Samsung ще използва най-новия Qualcomm Snapdragon 810, който в тази си версия напълно може да се използва. Официално обаче това не е уточнено. Също така не е потвърден и дебюта на пазара в Южна Корея.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини