От х:

Днес в x:

Пловдивчанин пробва да прекара фалшиви стоки от Турско

 Микробус, пълен с контрабандни цигари и фалшиви спортни обувки, задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Мерцедесът Спринтер с пловдивска регистрация е пристигнал на митническия пункт след полунощ.

Водачът, който пътувал сам, декларирал пред митническите служители, че пренася 1 232 чифта спортни обувки. Въпреки това превозното средство е отклонено за щателна проверка. При нея лъснала и измамата.

Оказвасе, че в багажното отделение, на различни места в пътни чанти, както и в страниците на превозното средство, са укрити 6 820 кутии контрабандни цигари от различни марки, както и 6 кг нарязан тютюн за пушене. .

Тютюневите изделия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград.

В изпълнение на Европейски регламент и Закона за марките и географските означения митническите служители са задържали и спортните обувки, които са били логото на световноизвестни марки. „Nike” и „Adidas” .

От началото на тази седмица митническите инспектори на Капитан Андреево са задържали над 300 000 къса контрабандни цигари от различни марки. Повече от половината от тях са открити при щателни митнически проверки на различни места в превозните средства, селектирани по метода „анализ на риска". Останалото количество е иззето от 22-ма преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини