От х:

Днес в x:

Навес смаза строител в село Родопи

Кметицата на Родопи показва масирано рухналия навес

Строящ се навес рухна върху майстора си в късния следобед вчера в хасковското село Родопи. 64-годишният Киро Стоянов Киров подавал отдолу тежки чамови греди на ковящия ги горе колега, когато по неизвестни причини цялата конструкция рухнала. Масивните талпи се стоварили върху Киро и буквално го потрошили целия. Прегледът в хасковската болница, където потърпевшият бил откаран незабавно, разкрил тежки счупвания на гръдния кош, таза и крайниците. Отделно са нанесени множество травми на вътрешни органи, сред които най-опасна е масираната контузия на белия дроб, плюс разкъсан далак. Снощи мъжът е бил опериран по спешност в хасковската Хирургия, руптиралата слезка е отстранена и са спрени наличните вътрешни кръвоизливи. Към момента Киро е стабилизиран, но предвид очакваното усложняване на състоянието му е повикан началника на КАРИТ Пловдив професор Чавдар Стоянов. Реаниматор №1 на университетската болница „Свети Георги“ днес трябваше да прецени на място ли ще се оперира отново или пациентът ще бъде откаран в специализираната клиника под тепетата. Съпругата на Киро и зет му чакаха със свито сърце решението в двора пред хасковското Интензивно. Положението на пострадалия е критично, в момента е в безсъзнание.

Обстоятелствата около трагичния инцидент остават забулени с мъгла. „Вчера към 3 следобед обикалях района да видя дали пак няма да прелее реката. Навеса го строяха, всичко изглеждаше нормално“, разказа кметският наместник на Родопи Маргарита Стоянова. Тази сутрин при традиционния си обход на постоянно заливания от реката път за селото, кметицата видяла рухналата постройка. Мащабът на пораженията я изумил - освен дървения навес се била сринала и голяма част от тухления зад. Не знаела обаче да е имало пострадал. По думите й Киро идвал да строи на същото място и предходните години. Стопанството там било паткарник, плюс място за отглеждане на прасета и в момента „май го разширявали“. В селото се говори, че собственик бил синът на известен хасковски адвокат, който развивал бизнеса от 3-4 години. Нито шефът обаче, нито някой негов служител бе открит днес на мястото на инцидента.

Киро Стоянов е строител, имал дори фирма, а в момента работил в съдружие с други димитровградски строители, разказа през сълзи съпругата му Желка. Ходили там, където ги извикат. Мъжът й имал достатъчно опит в дюлгерството и тя не можеше да си обясни как се е случило нещастието. Вчера я вдигнали по тревога, след като бил получен сигнал на 112. От снощи досега обикаля пред вратите на болницата в очакване на информация и благоприятна развръзка.

Случаят се разследва.

Г. Христов

Не е известна причината поради която всичко колабирало
Състоянието на Киро е критично, въпреки направената животоспасяваща операция
Професор от КАРИТ пристигна по спешност да прегледа хасковския пациент
Мъжът вероятно ще бъде транспортиран за Пловдив
Желка Кирева и зета на пострадалия се молеха за добри новини
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ki
    Kiro_1418043604
    12 0
    14:57, 8 дек 2014
    По други източници го съобщават като Кирил Табаков.... сега е ред на инспекцията по труда да ги пораздруса
  • 2
    Ле
    лео
    14 0
    15:33, 8 дек 2014
    Е нямат наяване тези вижте само какви коптори правят този адвокат трябва бая да е огладнял
  • 3
    Рд
    РДНСК
    15 -2
    18:17, 8 дек 2014
    Логичен резултат от българската всезнайковщина.Няма проект, няма строително разрешение, няма техническо лице!
  • 4
    11
    1111
    0 0
    16:49, 13 дек 2014
    Димо Стоянов има вила в Родопи сигурно строежа е на неговия син.
Последни новини