От х:

Днес в x:

Nokia изненада с таблет с Android

Макар и наскоро да обяви, че не планира да произвежда мобилни телефони, след като продаде този си бизнес на Microsoft, Nokia изглежда съвсем целенасочено пропусна да спомене таблетите. Компанията представи таблета N1, който използва Android и процесор на Intel.

Таблетът е фокусиран върху търсенето на семплите решения. Той използва интерфейса Nokia Z Launcher, който компанията представи по-рано тази година.

"N1 има интуитивен интерфейс и подходящ дизайн. Това е чудесен продукт за фенове на Nokia и всички, които все още на са намерили правилния Android таблет", коментира Себастиан Нистрьом, ръководител на продуктовия отдел в Nokia Technologies.

Таблетът има 7.9-инчов дисплей, като компанията не уточнява неговата резолюция. Според данни на онлайн изданието Android Police тя ще е 2048х1536, което подсказва и формата на картината, който е 4:3. Корпусът е с дебелина 6.9 мм и е алуминиев. N1 използва 4-ядрен процесор Intel Atom, който работи на 2.4GHz.  На разположение са и 2 GB оперативна памет. Самата операционна система пък е Android Lollipop.

Таблетът има два стереоговорителя в долната част на корпуса си. Вградената памет е 32 GB, а батерията е с капацитет 5300 mAh. Таблетът разполага и с 8 МР камера с автоматично фокусиране на задния панел и 5МР камера на предния панел.

Устройството се очаква на пазара първо в Китай през първото тримесечие на следващата година. Цената му ще е около 249 долара, като след това постепенно ще се появи и на други пазари.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини