От х:

Днес в x:

Торнадо №1 в класиката на каратето

Александър и Миро подпечатаха хегемонията на Торнадо на Ката

Спортен клуб Торнадо Хасково стана №1 в класиката на каратето-демонстрацията на прецизна техника, известна още като КАТА. Макар западните последователи на Изтока да се възторгват повече по спарингът на Кумите, то в извора на бойните изкуства винаги ценят повече Катата, защото освен технически умения, показва още хармония на дух и тяло. Ненапразно именно Ката е задължителна за взимане на Дан в каратето, а тупалките са задължителни само за К1. В този смисъл от Торнадо са каратисти, които на големия национален турнир в Добрич този уикенд показаха хегемония именно на Ката, като записаха 3 титли и общо 6 медала в дисциплината. Двама от каратистите им отсрамиха клуба и в другата Кумите с два спечелени медала.

 

Шампионки по прецизна техника безапелационно станаха примата на Торнадо Моника Христова, при това в ултра-конкурентната възрастова група „жени“, Габи Стефанова в девойки старша възраст и Александър Христов в юноши старша. Любопитното е че конкуренция на Сашо във финала правеше неговия съотборник Мариян Найденов, който се окичи със среброто. Двамата , в компанията на Николай Стефанов достигнаха до второ място и в отборната надпревара. Богдан Бонев пък спечели бронз на Ката-индивидуално при мъжете.

 

Освен да показват от Торнадо показаха че могат и да бият. Отличиха се Станчо Станчев, който достигна до среброто на Кумите индивидуално при младежите в категория до 68 кг. Христо Дойчев пък се качи на почетната стълбичка при юношите старша възраст, след като спечели бронз в Кумите индивидуално до 70 кг.

 

 

Г.Христов

С купата на отборното състезание
Моника Христова отново застана на върха на почетната стълбичка
Габриела Стефанова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    At
    AT_1414533803
    9 0
    00:00, 29 окт 2014
    Браво !
    Поздравления за Слави и Нели!
  • 2
    Ak
    aktiora
    0 0
    00:24, 29 окт 2014
    aleksandur hristov e pulen gei i se chuka sus sudiite :)
Последни новини