От х:

Днес в x:

Мартин Димитров смутен от преговорите между ГЕРБ и БСП

"България трябва да състави силно дясноцентристко правителство без БСП, ДПС и „Атака". Поканите, които ГЕРБ отправиха към БСП, за мен лично са силно смущаващи." Това заяви пред БНР Мартин Димитров от Реформаторския блок. Според него разговори с БСП и ДПС не би трябвало да бъдат водени.

Днес екип на блока отива на среща в Министерството на финансите за бюджета. Димитров посочи какви са очакванията им: "Една от най-важните задачи на следващия парламент и правителство е актуализацията на бюджета. Такава актуализация трябва да има", категоричен бе той.

"Няколко неща са много важни. Едното е - ние сме против всякакви данъчни увеличения, тъй като те само биха увеличили сивата икономика, т.е. никакви увеличения на данъци. Второто условие е - решително намаляване на дефицита в бюджета под 3%, което да отговаря на европейските изисквания, като гаранция за финансова стабилност и връщане на България към икономическия растеж", подчерта Димитров.

Същевременно той бе категоричен, че РБ искат пълно разследване за КТБ и отговорност.

"Много е важно да има максимална публичност", добави той и призова БНБ да излезе с резюме на одитния доклад, което да съдържа най-важните факти.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини