От х:

Днес в x:

Цветанов: Взимаме мандата, но без експерименти

Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ ще се възползва от съставянето на правителство с мандат на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов.
Зам.-председателят на партията обяви пред БНТ, че днес в 11 часа ще има заседание на Изпълнителната комисия, ще обсъдят възможните варианти, за да започнат консултации, предаде "Фокус".

"В тази посока отговорността на ГЕРБ е изключително голяма и точно заради това няма да правим експерименти, които наблюдавахме през последната година и два месеца”, обясни Цветанов.

По думите му, ГЕРБ си представя управлението не като самоцел, а като възможност за реализация на идеи и управленски намерения, а партии вече са заявили, че са национално отговорни и биха подкрепили всяко едно разумно решение, което съответства на интересите на държавата.

„В тази посока не смятам, че има съществен проблем при съставянето на правителство – това все пак ще отнеме доста време”, подчерта той.

По думите му, по-голямото зло е, ако има още едни избори, защото и тогава ще има подобни резултати или с малко по-убедителна победа на ГЕРБ, но отново ще се наложи да има коалиционно правителство.

„Категорично заявяваме, че ще работим за постигането на един възможен път за България и това е европейският, да можем да се възползваме от европейските солидарности. А това са единствените, гарантирани, реални свежи пари, които могат да стигнат в държавата, които да подкрепят секторните политики”, каза още Цветан Цветанов.

Лиляна Павлова от ГЕРБ коментира за Реформаторския блок, че е крайно некоректно някой, получил 7%, да поставя условия на партията, която за пореден път получава най-голямото доверие.

"Тя да поставя условия кой ще е министър-председател, как ще управлява, с каква програма. Това не беше нито мястото, нито времето, нито имат правото да го правят. Считам, че не е редно да преговаряме с другите партии през медиите", каза Павлова пред БНР.

"Когато седнат да говорят, сигурна съм, че има какво да предложат, ако разумът надделее. Защото Реформаторите не искали това и онова, БСП щели да са в опозиция. Нашата позиция по отношение на ДПС също е ясна, така че, ако продължи тази нагласа в днешния ден, нещата няма да се получат", добави тя.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев каза тази сутрин, че няма да подкрепи правителство, в което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще стане премиер.

Снощи Реформаторският блок обяви, че не поставя условия на ГЕРБ и не извива ръце, а чака предложение. Десните обаче няма да участват в кабинет, подкрепен и зависещ от ДПС.

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък заяви, че са готови да подкрепят кабинет на ГЕРБ, ако има гаранции за демократични условия и евроатлантическа ориентация на страната.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател от бсп
    0 0
    09:56, 6 окт 2014
    Този турчин докога ще си въбразява че ще диктува.защото българите са като орел раак и ....и затова се възползуват но търп ението ще есвърши и ще ги набутат в миша дупка турците. едни мандат без власт и ще се разкапяут като пилци защото те са свикнали да крадат от държавата иначе некадърни като овце. раковото образование за българия е дпс и турците капсулирани в тази проклета и измислена партия - мафия.
Последни новини