От х:

Днес в x:

Идват нови потопи, реките се вдигат

Преля язовир край Берковица, подпорна стена затрупа шест коли след буря

Опасни дъждове в половин България днес. Най-много вода ще се изсипе над Северозападна България. Между 30 и 50 л/кв.м ще паднат в областите Видин, Монтана, Враца и София-област, където е обявен оранжев код за дъжд, предупреждават от екоминистерството. Валежите няма да пожалят и централната и западната част на страната, където е обявен жълт код. В Плевен, Ловеч, Пловдив, София, Пазарджик, Кюстендил и Перник се очакват 20-35 л/кв.м. Заради силните дъждове се очаква да се повишат нивата на реките Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма, съобщават от МОСВ. От ведомството предупреждават, че са възможни локални наводнения.

Късно вечерта в неделя жителите на Берковица се паникьосаха, след като преля язовир "Мишковец" над града. Залят е черен път към хижа в близост до водоема и са били евакуирани 4 възрастни и едно дете. Засега няма опасност за населението. Започнало е контролирано изпускане, за да се освободи обем за следващи приливи, съобщиха от общината.
Колите на шестима летовници пък бяха смачкани до неузнаваемост, след като рухна подпорната стена между хотелите "Лидия" и "Болеро" в курорта Златни пясъци. По чудо няма жертви, тъй като колите са били без хора в тях. Инцидентът е станал в събота през нощта, когато в курортите на север от Варна се разрази буря и падна проливен дъжд.

Жителите на благоевградските села Струмяни и Илинденци пък треперят в последните дни заради непрекъснатите валежи, тъй като шосето между двете селища е на път да рухне. Огромни земни маси заплашват да отнесат целия път, който бе подкопан още през април тази година. Свлачището се активира отново след дъждовете през тези дни.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини