От х:

Днес в x:

Бисер се евакуира по колите в ужас от нов потоп

Цялата махала край реката на с. Бисер е евакуирана тази сутрин. Голяма част от хората са по колите си в изчакване водата да се отече и са на щрек да прибират покъщнина ако все пак местната иначе рекичка, но сега превърнала се във водно чудовище за бисерчани прелее. Семействата с деца пък са се прибрали при роднини, които живеят в по-горните части на селото, съобщи за haskovo.net кметицата Златка Ангелова. Въпреки, че среднощният ужас от бързопокачващото се ниво на реката около обяд днес вече се е поуталожил, хораата са много изплащени при все че споменът от водния ад преди две години и пловина им е твърде пресен.

Нивото на реката е толкова високо, че тя е само две педи от преливане. Ангелова държи непрекъсната връзка с кметовете на Харманли и Любимец. Вече имало информация, че се изпуска контролирано я.з Орешец, а вода прелива над преливницитте в язвирите край  Върбово и Смирненци. Към момента в Бисер все още продължава дъжда, но той само ръми и хората се надяват, че този път бедствието ще ги подмине.

Въпреки това кметицата и местният полицай обикалят къщите, за да следят за ситуаацията и ако се наложи за втори път днес да бият църковната камбана за тревога.

До момента няма залети къщи или удавени животни, обясни Златка Ангелова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Чи
    ЧИТАТЕЛ
    1 0
    18:17, 6 сеп 2014
    какво е водно чеводище...
    • Xa
      XACAH
      0 0
      22:15, 6 сеп 2014
      da nee nesto kat k...r
  • 2
    Ов
    овчарчето калитко
    2 0
    23:06, 6 сеп 2014
    А аз да попитам щото не съм много учен-язовирите и баражите се строяха по времето на комунизъма седна цел да се ползва водата за поливане -тогава имаше какво да се полива Сега когато земята пустее и няма нищо за поливане защо не ги източат тези язовири а непрекъснато стават наводнения с материални и човешки жертви
Последни новини