От х:

Днес в x:

Благотворителен концерт обедини болниците в Момчилград, Ардино и Крумовград

Благотворителният концерт под наслов „Една кауза – стабилна болница“ в подкрепа на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ обедини общинските лечебни заведения в региона. Концертът бе иницииран от Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса със съдействието на община Момчилград и бе за подобряване на условията в отделенията на местната болница. По идея на организаторите с част от събраните средства са осигурени хранителни продукти като дарения за общинските болници в Ардино и Крумовград – МБАЛ „Ардино“ и МБАЛ „Живот +“. С останалата сума пък ще бъдат покрити предвидени разходи по вътрешния ремонт на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“.

Както е известно, благотворителният концерт се проведе в Дома на Културата в Кърджали с участието на дамите от Музикалния хор към община Нилюфер, гр. Бурса и събра много доброволци от Момчилград и областта.

„Изключително сме щастливи от подадената ръка на стотици доброволци, закупили билети за благотворителния концерт в подкрепа на местната болница. Споделянето на радостта и мъката е вековна традиция по нашите родни места, затова решихме да помогнем също на болниците в Ардино и Крумовград. Съвместни инициативи за благотворителност с изселници от региона следваме и в Бурса“, заяви Хасан Йозтюрк, Председател на Сдружението на момчилградчаните.

„Особено радващо е, че на благотворителните ни кампании откликват не само нашите съграждани и земляци по цял свят, но и доброволци от всички общини в областта. Бих искал да изкажа своите благодарности за всяка подадена ръка, което е истински пример за взаимопомощ и сътрудничество“, сподели кметът Акиф Акиф.

От състоялата се на 1 август благотворителна вечеря по съвместна инициатива на община Момчилград и Сдружението на момчилградчаните са преведени 5 000 лева по дарителската сметка на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“.

Още 5 000 евро са постъпили в касата на здравното заведение от продължаващата благотворителна кампания в Бурса. С дарената сума ще бъдат обновени част от болничните стаи.  

Дарителска банкова сметка:

МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" ЕООД

Банка ДСК ЕАД

гр.Момчилград

BIC:  STSABGSF

IBAN: BG61STSA93000020716931

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини