От х:

Днес в x:

Григор Димитров на полуфинал в Канада след два спасени мачбола

Следващият съперник на Григор Димитров е Жо-Вилфред Цонга от Франция

Григор Димитров победи южноафриканеца Кевин Андерсън в изключително драматичен мач и се класира за полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Торонто, Канада.

След близо 3 часа изтощителна игра най-добрият български тенисист се наложи с 5:7, 7:5, 7:6(6), като спаси два мачбола при 4:5 в третата част. Следващият опонент на седмия в схемата Димитров ще бъде Жо-Вилфред Цонга от Франция. До момента Гришо има 3 загуби от французина, но последната е от 2011 г.

В първия сет Григор стигна до сетбол при 5:4, но Андерсън го отрази. Веднага след това 23-годишният хасковлия допусна пробив и след това африканецът спечели сета.

Във втората част Димитров направи брейк за 2:0, след това стигна до 5:2. В деветия гейм българинът вече сервираше за изравняване на сетовата. Кевин Андерсън успя да върне пробива. В 11-ия гейм Гришо спаси нова точка за пробив, а в заключителната игра от частта направи брейк, с който я спечели.

Драмата в третия сет започна в деветия гейм, когато 21-ият в света Андерсън проби на нула подаването на Димитров. При 5:4 203-сантиметровият тенисист поведе с 40:15 и имаше два мачбола. Григор не трепна и ги спаси. Така се стигна до тайбрек. В него първата ракета на България на свой ред стигна до точка за класиране на полуфинал при 6:5 точки, но не успя. При 7:6 за полуфиналиста от Wimbledon съперникът реши двубоя като направи двойна грешка.

За второто си класиране на полуфинал от сериите "Мастърс 1000" Гришо заслужи 360 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него и българския тенис осмо място сега.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини