От х:

Днес в x:

Наша ученичка с бронзов медал от азиатска математическа олимпиада

Ученичката Айтен Джелял Махмуд от ХІ клас на Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев“ в Кърджали, която е с потекло от чернооченското село Паничково, спечели бронзов медал на Международната азиатска математическа олимпиада „Звездата на Азия“ – AIMO 2014 CONTEST.

Състезанието се проведе в края на юли в университета Съчуан в китайския град Ченду между 1400-те най-добри математици на Китай, Сингапур, Хонконг, Камбоджа, Макао и други азиатски страни.

Веднага след завръщането си в България Айтен Махмуд посети кмета на Община Черноочене Айдън Осман, за да му връчи сертификат за признателност от Хенри Онг, който е изпълнителен директор на SASMO, организатор на олимпиадата.

Община Черноочене пое част от разходите за пътуването до Китай на участничката Айтен Махмуд.
Кметът Айдън Осман връчи на бронзовата медалистка Айтен Махмуд плакет на Община Черноочене и изрази готовност да подкрепят лауреатката и в бъдещите й начинания.

Той припомни, че бащата на девойката - Джелял Махмуд, е дългогодишен директор на основното училище в село Паничково, учител по математика и общински съветник.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини