От х:

Днес в x:

Красивите са здрави

Учените от университета в Синсинати установиха, че рискът от развитие на дадено заболяване е свързан с това, доколко привлекателен е човек. Красивите хора по-рядко страдат от диабет, хипертония, астма и шум в ушите.

Експериментите доказали, че степента на привлекателност на човека оказва влияние на вероятността на възникване на депресия, повишено кръвно налягате и други здравословни проблеми. По този начин, колкото по-красив е човек, толкова по-рядко здравето му е подложено на опасност.

Освен това красивите хора са до голяма степен защитени от психически разстройства.

За да определят как точно красотата се отразява върху живота на хората, учените провели мащабно изследване, в което анализирали здравословното състояние и външните данни на 15 хил. доброволци.

В експеримента участвали мъже и жени с различна външност. Показателите им били изследвани във възрастта 24-35 години, но учените наблюдавали живота им от тяхната 10-годишна възраст.

По този начин изследването става най-голямото в областта на изучаването на влиянието на външността върху човешкия живот. Именно този експеримент на американските учени помогнал да се изясни до каква степен рискът от развитие на заболявания е свързан с определени външни дадености.

Обект на анализа били хора от всички социални слоеве и от различни възрастови категории.

В хода на проучването индивидуалната привлекателност на всеки един била оценена при контакта лице в лице, а не въз основа на фотографии, видеозаписи или описания.

Според авторите на изследването причината за влиянието на красотата върху здравето е генетиката. По този начин резултатите показват, че красивите имат добри гени.

По-рано експерти от университета в Ню Касъл доказаха, че децата, които другите смятат за непривлекателни, по-често се сблъскват с риска от развитие на различни заболявания на 50-годишна възраст.

Източник: sroditeli.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини