От х:

Днес в x:

Димитровградски третокласници с медали от международен турнир

Снимки - СБМ-Димитровград

Трима третокласници от Димитровград завоюваха сребърни медали на финалния кръг на Първия Международен турнир „Математика без граници“.Надпреварата се е провела преди дни в Несебър.

В него са участие 583 ученици от 1 до 8 клас от България, Казахстан, Азербайджан, Китай, Русия и Узбекистан.

 Генади Колев (ОУ „Алеко Константинов“), Дамян Георгиев (СОУ „Любен Каравелов) и Антон Симеонов (СОУ „Любен Каравелов) са се класирали за участие, тъй като са получили най-голям брой точки в два от трите предварителни кръга.

И тримата състезатели имат отлично представяне в предварителните кръгове през м. януари и м.април. Това им даде възможност за участие във финалния етап. Самото финално състезание се състои от две части: индивидуално – за 60 минути се решават 20 задачи (15 с избираем отговор и 5 със свободен отговор) и отборно – за 40 минути участниците решават общо, под формата на математическа щафета, 5 задачи.

В индивидуалното състезание тримата са решили по 16 задачи, но силната им страна е отборното състезание, където Дамян, Антон и Генади са успели да решат всички задачи. Единствено факторът време се е отразил на класирането им. 5 минути ги делят от първото място, коментира председателят на секцията на математиците тук Катя Чалъкова, която е ръководила децата.

Спечелените от Генади, Дамян и Антон сребърни медали имат огромна стойност, защото те са в оспорвана конкуренция с над 40 отбора, с по 3-ма ученици, от всички участници от 3 клас, добави още Чалъкова.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини