От х:

Днес в x:

Криминален си отвлича аргатин да копае злато

Бай Въльо потвърди че Павел зачезнал на 8-ми. Но му казал че копае злато

Криминално проявен от димитровградско отвлякъл 23-годишен младеж от село Брод и в продължение на няколко дни го карал да му копае „канали“ в землището на село Горно Брястово, община Минерални бани. Вечер го заключвал в метален фургон, а през деня с насилие и заплахи го карал да работи с кирката. Веднъж обаче забравил да заключи фургона и отвлеченият момък успял да избяга, като незабавно подал сигнал в полицията.

Това поне твърди отвлеченият Павел Деянов Боев от село Брод, димитровградско. Похитителят му бил приятел - 28-годишен мъж на име Васил. На 8 юни в 22 часа часа Васил спипал на автобусната спирка в Брод Павел и с няколко здрави шута го вкарал в БМВ-то си. След допълнителна ударна обработка и здрави заплахи го склонил да кротува. После го откарал в неизвестна посока, която се оказала баир край Горно Брястово. Последвало 10-дневно аргатуване, като вместо пари потърпевшият получавал бой. След подадения от Павел сигнал полицията арестувала Васил, който бил криминално проявен с множество кражби зад гърба си. Историята обаче следва да се приема с едно наум.

Павел наистина бил в Брод до 8 юни, но после изчезнал, потвърди неговият доскорошен работодател бай Въльо Георгиев. Човекът гледа 70 крави в обор на 3 км от Брод, където Павел работил повече от 2 месеца. На 15-ти Павел му звъннал по телефона да му честити рождения ден. Не звучал като отвлечен, казал, че бил около Минерални бани, където копаел злато. В района наистина има златни залежи, които официално се разработват от десетилетия, но привличат и много самобитни златотърсачи. „Като му знам колко му е акълът, не се усъмних, че може да гони Михаля“, каза бай Въльо. Павел бил с психични отклонения, освидетелстван в Болярово. Според кмета на Брод Митко Делчев младежът има шизофрения. Когато си пиел хапчетата бил добре, но иначе го хващали „киндилиците“. „Тогава пощръклява, псува кравите, бие краварите. Иначе работи и не краде“, хвали го като цяло бай Въльо. Според бродчани обаче това последното не е съвсем вярно - Павката си крадял, дори стотинките от черквата, ама го правел атрактивно - с език.

Разказаната история за отвличането пък бе в различни варианти. Според майката на Павел - Диана, синът й бил звъннал по телефона да каже, че го наели да разчиства от храсталаци пасище. После пък го карали да копае в обор. Обаче не му плащали затова избягал. Що се отнася до отвлеклия го Васил, двамата изглежда са били авери, защото по едно време Павел лобирал пред бай Въльо да го вземе на работа. Според трети източници от самото село Брод пък, аверът бил солидно пигментиран, с професионална квалификация за копаене и задигане на кабели. Нищо чудно да е склонил по-младата си дружка да му помага в търсенето на полезни изкопаеми, смятат някои и допълват, че макар и медни, за ромите са почти като злато.

Според хасковската полиция обаче Васил признал за стореното и по този начин потвърдил версията за отвличане. Задържан е за 24 часа. Днес на разпит бяха привикани майката на Павел, с която иначе той е скаран и не живее, както и негови приятели.

Г. Христов

В Брод знаят младежа като проблемен и неуравновесен
Кметът Митко обаче не вярваше във версията за отвличане
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини