От х:

Днес в x:

Разцепена подпорна стена прави езеро пред блок

Митко Борисов показва цепнатината в подпорната стена, през която водата от "Простор" се изтича пред техния блок

Разцепена подпорна стена на ул.“Прогрес“ наводнява площадката пред блока на пресечната „Гоце Делчев“ и я превръща в истинско езеро при дъжд. За това алармираха живеещите в блока, за които дъждовният сезон тази година се превърнал в истинско изпитание.

Вероятността отцепеното парче от стената да падне е малка, защото има доста арматура в нея“, признава един от живеещите в блок 24-30 – Митко Борисов. „На ул. „Простор“ обаче откъм блока няма бордюри и при дъжд водата се стича през цепнатината като истински поток. Пред входовете става цяло езеро, особено пред последния. Плочникът е на по-ниско ниво от улицата и при дъжд се превръща в голяма локва, през която едва минаваме, за да се приберем., Някои от плочите пък са се надигнали от влагата“, обяснява той.

По думите му преди няколко години, когато правели подхода към гаражите зад блока, обърнали внимание на техника. Той обещал да поставят бордюри на „Простор“, за да затапят потока към входовете на блока. Минали 2-3 години обаче, а нищо не било сторено по въпроса.

Сега хората смятат да пишат официално писмо до общината, придружено с подписка от живеещите в четирите входа, като се надяват проблемът им да бъде разрешен.

Тодор Кръшков  

Изтичащата вода е разрушила плочника
Митко Борисов показва пътя на водата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини