От х:

Днес в x:

Бареков предлага ”вотове на недоверие до дупка”

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков обяви, че ще инициира подписка в парламента за нов вот на недоверие към кабинета - на тема здравеопазване.
На пресконфернция в Бургас той заяви, че предлага на младите в БСП и ГЕРБ стратегия „вот на недоверие до дупка, защото този парламент трябва да бъде спрян", предадоха "Фокус" и БГНЕС.

"Но не тежката артилерия Деси Атанасова да ми се разхожда с поредната си рокличка в парламента. Тя е виновна за вдигането на цените на лекарствата. А да се говори смислено. Защо и ГЕРБ, и БСП, и ДПС се провалиха в здравеопазването", каза още Бареков.

Той добави, че се обръща към почтените хора в ГЕРБ, които не трябва да забравят, че по времето на Бойко Борисов цените на лекарствата са се вдигнали с 500%, но иска тяхната подкрепа за този вот.

Той попита как е възможно в София да има 14 линейки, а парламентът - 150 лимузини.

Лидерът на "България без цензура" ще иска вот на недоверие в здравеопазването на фона на протестите в Спешна помощ и искането на оставка на здравния министър Таня Андреева. Самата тя обяви, че има политически натиск върху лекарите.

По-рано днес БСП и ДПС отхвърлиха вота на недоворие за провал в енергетиката, който ГЕРБ внесе. От "Атака" не гласуваха, с обяснението, че не подкрепят правителството, а парламента.
"За" бяха обаче тримата независими депутати, отцепили се от ГЕРБ, които сега подкрепят "България без цензура".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши, че оттук нататък не може да се очаква от него да седне на една маса с управляващите и да говори за национално съгласие.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини