От х:

Днес в x:

Седмокласниците атакуват гимназиите днес, 1947 на изпит

Директорът Гинка Райчева разпечата плика със задачите

Седмокласниците атакуват гимназиите на провеждащият се днес изпит за Националното външно оценяване по математика. От всички 2016 седмокласници в областта 69 не са се явили.

Така наречената матура се състои от два модула, първият от които е задължителен и продължава 60 минути, а втория е по желание – 90 минути. По принцип първия модул се състои от 20 задачи, а вторият съдържа 5, които са на по-високо ниво, обясни учителката по математика Ивелина Шумакова.

Всички от запитаните ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково бяха категорични, че ще се явят и на двата модула, тъй като комплексната оценка им дава възможност за кандидатстване в гимназия. Християна Будова и Хари Тончев от „Климент“ имат намерение да кандидатстват в Математическата гимназия. Седмокласникът обясни, че ще се пробва и в Музикалното училище в Пловдив, тъй като се занимава с поп и джаз пеене във Военния клуб. Друга седмокласничка - Ивана Ноева, също заяви, че ще решава и втория модул, тъй като с оценката ще кандидатства в Езиковата.

Резултатите от днешното Външно оценяване и тези по български език и литература за седми клас ще бъдат обявени до 4 юни.

Днес в 8 часа започна и втората задължителна матура за абитуриентите, която е по предмет по желание. Стана ясно, че голяма част от тях са предпочели биологията.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини