От х:

Днес в x:

Правителството раздаде милиони преди изборите

Стратегията за устойчиво развитие на туризма в България до 2030 г.  залагала на пазари като Китай, Индия, Русия. Особено перспективна ниша били туристите над 65 г.

Само седмица преди евроизборите, на изнесено заседание във Варна, кабинетът отпусна милиони левове за туризъм, образование, култура, общини и учреждения. 

В събота правителственото заседание беше трето извън столицата в рамките на предизборната кампания. Преди това министрите се изнесоха в Бургас и Ловеч, а през март бяха и във Видин.

Това предизвика обвинения от ГЕРБ, че кабинетът прави заседания в страната, за да агитира за управляващите.

10 млн. лв. от бюджета бяха отпуснати за реклама и маркетинг на туризма, като не е изключено до края на годината сумата да бъде увеличена, съобщи "Сега".

Зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев заяви, че е готова стратегията за устойчиво развитие на туризма в България до 2030 г. - ще се залага на пазари като Китай, Индия, Русия. Особено перспективна ниша били туристите над 65 г.

1 825 000 лв. даде кабинетът за компютри и звукозаписна техника за новата сграда на Софийския районен съд.

400 000 лв. отиват за културни фестивали и конкурси като "Варненско лято", "Сцена на кръстопът" - Пловдив, созополската "Аполония" и други подобни събития.

Друго решение на правителството бе от догодина държавната гаранция за студентските кредити да стане 50 млн. лв. Увеличението е с над 10 млн. лв. и целта е да повече младежи да бъдат обезпечени.

Пари бяха отпуснати и за местните власти. 1.7 млн. лв. например бяха заделени за ремонт на училищни тоалетни.

Община Варна получи безвъзмездно собствеността върху желания от години Юнашки салон, а в Белослав ще ремонтират фериботното си съоръжение със 120 000 лв. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини