От х:

Днес в x:

Предстои ремонт и на стадион "Родопи"

Община Момчилград започна основна реконструкция на стадион "Родопи". Проектът ”Подобряване на центрове за спорт и свободно време в Община Момчилград” се финансира по Програмата за развитие на селските райони. Кметът Акиф Акиф провери лично как вървят ремонтните дейности на спортното съоръжение. Реконструираният стадион ще бъде единствен по рода си в област Кърджали - с изградена модерна дренажна и автоматизирана поливна система, както и с нова тревна настилка.

По проекта са планирани още ремонт и покриване на трибуните на стадиона, както и на съблекалните и административната сграда, подновяване на настилките, монтиране на съоръжения за фитнес на открито. Ще бъде изградена нова ограда, лекоатлетическата писта ще бъде изградена с нова настилка.

Ново помощно футболно игрище ще бъде разположено в северозападната част на комплекса. Проектирани са настилка от изкуствена трева, места за сядане, ограда от телена мрежа, изкуствено осветление.

Предвидено е на стадион „Родопи” да бъде построена нова едноетажна сграда със застроена площ 145.30 кв.м в северна част на терена в пространството между входа, пистата и помощното игрище. Сградата е решена във формата на кръгла шатра, за да позволи панорамен обзор към всички спортни площадки.

По проекти, финансирани по Европейски програми и Международни фондове, община Момчилград ремонтира спортната зала "Родопи", изгражда шест мултифункционални спортни площадки, топлоизолира и подменя отоплителната система на МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" и изцяло обновява сградата на читалище "Нов живот".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини