От х:

Днес в x:

EVN: Нито лев за НЕК!

Няма да платим!“ В този дух върви разпратеното до медиите днес прессъобщение от EVN България Електроснабдяване.

От компанията заявяват, че все още има некомпенсирани разходи от НЕК към нея, свързани със задължителното изкупуване по закон на енергията от ВЕИ за периода 01.07.2012 г - 31.07.2013 г. Затова от EVN нямат намерение да обърнат внимание на седем дневния срок, даден им от ДКЕВР за извършване на плащане към НЕК. „Това е факт, който не се отрича от нито една държавна институция, което дава основание на EVN България Електроснабдяване да реши как да изпълни своите договорни отношения с НЕК: или чрез извършване на плащания, или чрез прихващане на задължения срещу дължими вземания от НЕК“, се казва в позицията на EVN.

С цел отхвърляне на всякакво съмнение от електроснабдителната компания са категорични, че: „Няма да се извърши исканото от ДКЕВР плащане към НЕК, тъй като вече е заплатила въпросната сума през посочения по-горе период, в изпълнение на законовите си задължения към ВЕИ производители“.

Предвид създадената ситуация в сектора, компанията потвърждава своята готовност да участва в конструктивен диалог за намиране на разумно решение при равно третиране на всички участници.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини