От х:

Днес в x:

Непробиваем, климатизиран, не се цапа и е покрит с диаманти

Представяме ви един мъжки костюм, който се отличава с необикновен дизайн и изработка. Но не става дума просто за мода, а за хай-тек разработка, която при престрелка може да спаси живота на човека, върху чийто гръб се намира.

Английският костюм на шведската компания Suitart е непробиваем за куршуми, като при това е сертифициран в съответствие със стандартите на НАТО.

Той се отличава със защита от втора степен в съответствие с класификациите за ниво на защита, съобщава Gizmodo.

Едновременно с това дрехата е влагоустойчива, благодарение на използваните за изработката й нанотехнологични материали, и е оборудвана с активна система за охлаждане. В допълнение – за повече лукс и екстравагантност, костюмът е инкрустиран с 880 черни диаманта, украсяващи бутоните и ревера. По тази причина това е и най-скъпият костюм от този тип в света, разказват неговите създатели. Той може да бъде изработен индивидуално – според размерите на клиента, запазвайки при това всичките си хай-тек характеристики.

Костюмът се справя с един от проблемите на хората, обличащи се често в подобно облекло – изпотяването и следите от пот върху тъканта.

Вградена високотехнологична система, която се активира с натискането на един бутон, поддържа комфортна температура за тялото и регулира овлажняването.

В бъдеще, благодарение на сътрудничество с швейцарската компания UNICO Swiss Tex GmbH, притежателят на костюма ще може да се чувства комфортно дори през лятото при най-високи температури. Специалният плат, от който е направена дрехата, е създаден на базата на технология, копирана от природата – тъканта е изработена подобно на листата на някои растения, които се отличават със специална структура на повърхността, която отблъсква замърсяванията и не позволява натрупването им върху листото.

Интересна е и подплатата на необичайния костюм. Върху нея е изобразено копие на картината Unidad Molecular Aleatoria на художника luciano Goizueta.

Творбата беше показана в холивудския блокбъстър „Това означава война“. Подплатата също е подписана от художника, но оригиналът на картината принадлежи на Diamond Armor.


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини