От х:

Днес в x:

В Свиленград светна, бедственото положение-отменено

Бедственото положение в Свиленград заради няколкото аварии в далекопроводите, които оставиха цялата община за близо 20 часа без ток и вода, е отменено, съобщиха от общинската администрация.

Електрозахранването и водоснабдяването в града са възстановени напълно. Детските градини и училищата, които бяха затворени за ден, днес подновиха занятия.
От общината обаче предупредиха свиленградчани да не включват едновременно голям брой домакински електроуреди, за да не се претовари захранващата мрежа, по която все още се аварийните екипи на енергото работят.

Все още няма ток в няколко села на общината, но се очаква авариите да бъдат отстранени най-късно до обяд, уточни Петър Костадинов от отдел „Комуникации“ в EVN. Няма ток на места в с. Димитровче, пуснат e мощен генератор в с. Капитан Андреево, до час ще бъдат захранени и частите от с. Сива река, край което вчера беше най-голямата авария.

Снощи заради скъсан проводник около 21.30 ч. части от с. Райкова могила също са останали на тъмно. Тази сутрин обаче аварията е била отстранена напълно и ситуацията нормализирана.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини