От х:

Днес в x:

НАП: Пазете се от измами

Данъкоплатците трябва да бъдат бдителни за съмнител­ни имейли с фалшиви банко­ви сметки, за които да се твърди, че са на Националната агенция за приходите (НАП), алармират данъчните.

От приходната агенция съ­ветват счетоводителите и гражданите внимателно да проверят на сайта на агенцията новите банкови сметки, преди да преведат налозите си след промяната, за да не възникнат проблеми.

Ако в платежното нареж­дане се въведе старата единна сметка на НАП, па­рите няма да могат да бъдат преведени в агенцията и да­нъкоплатецът ще трябва да си ги получи обратно от банката.

От друга страна, проверка­та ще предотврати риск от измама.

Големите фирми ще полу­чат персонални писма с но­вите сметки, уточняват от НАП. Останалите около 300 000 физически и юриди­чески лица ще получат имей­ли с препратка към страницата на данъчните с новите сметки.

Припомняме, че досегаш­ните банкови сметки на НАП вече са закрити, като те ще бъдат заменени с 4 нови сметки - за данъци, за соци­ално-осигурителни вноски, за здравни вноски и за вноски за допълнително за­дължително пенсионно осигуряване.

Освен новите сметки се въ­веждат и три нови кода за вид плащане - 11 00 00 (за данъ­ци), 55 11 11 (за социални вноски) и 56 11 11 (за здрав­ни вноски). Запазва се кодът за допълнителното задължи­телно осигуряване - 58 11 11. Общият код за вид плащане 11 11 11 е закрит.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини